Matematický klokan ve 4. třídě

Matematický klokan ve 4. tříděČtvrťáci se v pátek 17. 3. zapojili do soutěže Matematický klokan, která je určena všem žákům od 2. ročníku základní školy. Soutěžící jsou podle věku rozděleni 6 ti kategorií.  Naše kategorie pro 4. a 5. třídu je nazvaná Klokánek.

A v čem jsme soutěžili?

Řešili jsme 24 úloh, které byly rozlišeny podle obtížnosti.  Na zpracování jsme měli stanovený čas 60 minut. Za správnou odpověď jsme získali 3, 4 nebo 5 bodů, za špatnou odpověď se jeden bod odečítal a za neřešenou úlohu se bod nezískal ani neztratil. Trochu taktiky se tedy dalo využít. Každý vstoupil do soutěže s 24 body, aby se nedostal do záporných výsledků. Nejvíce šlo získat 120 bodů.

Počítali jsme, přemýšleli, kombinovali, z hlavičky se nám kouřilo. Všichni jsme chtěli uspět co nejlépe. Tak jako v každé soutěži má i Klokánek své 1. místo, u nás ve třídě ho získal Petr Karban, 2. místo obsadila Karolína Hrochová a třetí se umístil Jakub Fajgl. Gratulujeme!

Pochvalu si zaslouží úplně všichni, kteří se do soutěže zapojili. Za snahu všichni obdrželi Osvědčení za účast v soutěži Matematický klokan.

Výsledky za školu se posílají okresnímu koordinátorovi, který je dále zpracovává a odesílá. Po několika zpracování jsou pak vytvořeny výsledky republikové.

Naše kategorie byla určena i páťákům a právě tři páťáci získali více bodů, než první tři čtvrťáci. Za kategorii Klokánek budou tedy dále odesílány výsledky páťáků. Získali jsme důležité zkušenosti a příští rok jdeme do toho znovu!

více fotografií

Mgr. Ladislava Vaňková

Aktualizováno: 31.3.2023 — 7:53
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram