Exkurze do Galerie moderního umění v Hradci Králové 

Dne 7. 5. 2024 jsme se celá 9.A společně s paní učitelkou Dvořákovou a paní učitelkou Šimonovou vydali do hradecké Galerie moderního umění.  

Sešli jsme se v 8:00 hodin na častolovickém nádraží, odkud jsme odjížděli do Hradce Králové. Po příjezdu jsme měli rozchod v Auparku a poté jsme se šli podívat na Univerzitu Hradec Králové, kde si někteří s nás prohlédli hlavní budovu i přednáškové sály. Stále nám však zbývalo dost času, a proto nám paní učitelky daly rozchod ještě na nedalekém Velkém náměstí, kde sídlí i ona galerie. Za třičtvrtě hodinky od rozchodu konečně nadešel čas podívat se do Galerie moderního umění, kde nás na začátku mile přivítala průvodkyně Linda, s níž jsme se vydali do 5. patra galerie a začali si povídat o obrazech a jejich působení na nás. 

Po úvodní „povídací“ části jsme dostali připravený papír s úkoly. To však nebylo všechno, nakonec nám zbývalo hlasování, které spočívalo v tom, vzít si žetony dvou druhů a hodit je do krabičky k obrazu, jenž se nám hodí např. do obývacího pokoje, anebo do galerie, kde bude umístěn nastálo a ne pouze po nějakou dobu. Po odhlasování jsme si řekli, proč jsme vybrali zrovna tento obraz a proč jsme tam hodili první nebo druhý žeton. Zbývalo už jen rozloučit se s průvodkyní Lindou a mohli jsme vyrazit zpět do Častolovic.  

Celý výlet byl moc fajn a všichni jsme si ho moc užili.  

Za 9.A Linda Petřvalská 

více fotografií zde

Aktualizováno: 21.5.2024 — 15:30
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram