Návštěva žáků 9.A na Obchodní akademii v Kostelci nad Orlicí

9a_oaV pondělí 21. listopadu 2016 byl před naši základní školu opět po roce přistaven autobus, který odvezl žáky 9. ročníku na prohlídku nejbližší střední školy v našem okolí – Obchodní akademie TGM v Kostelci nad Orlicí.
Hned při příchodu se celé častolovické skupiny na 2 hodiny ujala naše bývalá žákyně Kateřina Novotná a zavedla nás do tělocvičny, kde jsme se účastnili koncertu školní kapely „Přejetá žába“. Po společné fotografii jsme se přesunuli do učebny, abychom se dozvěděli více o studijních oborech na Obchodní akademii a seznámili se s chodem střední školy i s jejími prostory. Dále nám studenti OA prezentovali své zážitky a zkušenosti z výměnných a studijních pobytů v zahraničí. Studenti s dobrými studijními výsledky tak mají možnost reprezentovat svou školu na zahraničních stážích a procvičit si také své znalosti cizích jazyků.
Před žáky 9. ročníku leží letos opravdu nelehký úkol – vybrat si střední školu, na které budou pokračovat ve svých studiích. Návštěva obchodní akademie byla jedním z mnoha kroků, kterými se jim v tomto období snažíme pomoci. Deváťáci si tak mohou udělat vlastní obrázek o chodu střední školy a rozhodnout se, kam budou v budoucnu směřovat.

více fotografií

Mgr. Bc. Jana Řízková

Aktualizováno: 28.8.2018 — 8:05

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram