Nocování ve škole

8A_nocVe středu 28. 6. jsme se v 17.00 hodin sešli před školou. Mezitím, co chlapci připravovali třídu – vyklízeli lavice a židle, děvčata šla vařit večeři.

Společně jsme se domluvili, že budeme mít špagety s kuřecím a vepřovým masem. Děvčatům to šlo velmi dobře, až na malý nedostatek, kdy se jim v jednom hrnci trošku připálily špagety, ale na chuti to poznat nebylo. Všichni si moc pochutnali, což je vidět na fotografiích.

Jakmile bylo umyté nádobí, čekaly nás soutěže.

První soutěž se týkala vytvoření pohádkové bytosti z jednoho spolužáka, kterého si skupina vybrala. Nápady byly velmi povedené a samozřejmě oceněné diplomem a drobným dárkem.

Po vyhodnocení jsme se připravili na další soutěž. Každý z žáků si vyrobil svou vlaštovku a závod začal. Nejprve vyřazovacím způsobem soupeřila mezi sebou děvčata. Vítězkou se stala Veronika Kalecká, jejíž vlaštovka doletěla nejdále. Po dívkách přišli na řadu chlapci. V jejich kategorii vyhrál Tomáš Klimeš.

Předposledním bodem nocování bylo zhlédnutí filmu. Jedna skupina si prosadila horor Kruhy a druhá, bojácnější, se koukala na Hříšný tanec.

Poslední tečkou byl noční pochod po škole, ale aby to žáci neměli tak jednoduché, na několika místech na ně číhala taková malá a neškodná strašidýlka. Všichni trasu školou prošli bez újmy na zdraví. Protože se žáci „strachem“ zpotili, vyškemrali si ještě procházku kolem „SOKOLÁKU“. Bohužel nás v polovině cesty přepadl liják, takže jsme zpáteční cestu museli běžet. Samozřejmě to nebylo zadarmo, ale žáci museli slíbit, že se po návratu v rychlosti umyjí a zalehnou. Jenže chyba lávky. V 0:54 ještě byli ve svém živlu. Jsem zvědavá, jak v 6:00 vstanou.

Hygiena a jde se do hajan.

více fotografií

Mgr. Ivona Kindlová

Aktualizováno: 28.8.2018 — 7:57

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram