NEPŘEHLÉDNĚTE:

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Velikonoční jarmark

2018_123456789_jarmarkPo roce znovu uzrála ve školním parlamentu myšlenka, že by se mohla uspořádat nějaká akce, jejíž výtěžek by směřoval na dobročinné účely. Bylo rozhodnuto, že navážeme na úspěch loňského jarmarku. Paní zástupkyně domluvila spolupráci s Nadačním fondem dětské onkologie Krtek. Termín velikonočního jarmarku byl určen na 21. března a mohli se na něm podílet žáci napříč všemi ročníky.  Až do jarmarku se všechny hodiny výtvarné výchovy a pracovních činností soustředily na velikonoční téma. Některé děti se připravovaly doma a chystaly své vlastní výrobky. A samozřejmě nesmíme zapomenout ani na maminky, které napekly, a tatínky, kteří pletli pomlázky.

Na samotném jarmarku tedy bylo z čeho vybírat a děti čile směňovaly penízky za dobroty a různé výrobky. Mohly si vybírat z celé škály různobarevných muffinů, krásně zdobených perníčků, povidlových koláčků a dalšího sladkého i slaného pečiva. Dokonce byly i řízky. A ten, kdo byl rychlý, „ulovil“ i pečeného beránka. Kluci se připravili na koledu nákupem pomlázky a děvčata, samozřejmě i chlapci, pomáhali maminkám s velikonoční výzdobou nakupováním různých věnců, zdobených vajíček, papírových i pletených kuřátek a slepiček, zdobených svícínků a váziček, zápichů. K mání byly i polštářky, vařečky, květináče a další užitečné věcičky.

Ovšem jarmarkem to nekončí. Naši školu navštíví zástupkyně nadace Krtek paní Mgr. K. Doležalová a žáky seznámí s fungováním nadace. V úterý 10. dubna se v kostele sv. Víta v Častolovicích koná od 17 hodin koncert žáků ZUŠ, jehož součástí bude předání finančního výnosu z Velikonočního jarmarku Nadačnímu fondu Krtek. Jste srdečně zváni.

více fotografií

Mgr. Stanislava Hovorková

Aktualizováno: 28.8.2018 — 7:44

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram