Společenský den

2019_12345_spol_denSkvělou příležitostí procvičit si pravidla etikety se stal SPOLEČENSKÝ DEN, který se konal dne 31. 1. 2019 v naší škole.

Program byl bohatý. Nejprve se děti v doprovodu učitelů odebraly do sokolovny, kde proběhla malá lekce společenských tanců. Učitel tance, pan Solár, nejprve děti při krátké rozcvičce poučil o tom, jak se pohybovat po tanečním parketu a poté navázal na zkušenosti dětí z minulých let a obohatil známé tance o další prvky. Kromě moderních kreací si děti užily i nový country tanec a rock and roll. V závěru jsme si vychutnali ukázku latinsko-amerických tanců. Děkujeme panu učiteli Solárovi a jeho žákům za obohacující zážitek. Po krátké přestávce ve škole jsme se přesunuli do sálu U Lva na koncert žáků ZUŠ F. I. Tůmy z Kostelce nad Orlicí. Součástí vystoupení byla ukázka práce dětí pobočky ZUŠ Častolovice. Děti mohly obdivovat píli a talent svých spolužáků při hře na trumpetu, flétnu, housle a jiné nástroje. Příjemnou změnou bylo baletní vystoupení na téma zima, které celé představení oživilo pohybem a nádhernými kostýmy.

Poděkování patří učitelů ZUŠ Kostelec n. Orl. p. Ichové, p. Čechové Krečmerové, p. Čepelkové, p. Hruškovi, p. Matějkové a p. ředitelce Polnické za trpělivou přípravu programu.

Dětem přejeme krásné pololetní prázdniny a gratulujeme za dosažené výsledky v prvním pololetí.

více fotografií 3.A | 4.A | 5.A

Mgr. Radka Přibylová

Aktualizováno: 4.2.2019 — 10:54

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram