Krásná Anglie

2020_789_anglie10. 11. se žáci sedmé, osmé a deváté třídy vydali dvoupatrovým autobusem do Anglie. Přes noc se jelo a dopoledne jsme dorazili do Belgie.

Nejdříve jsme navštívili Atomium, 165miliardkrát zvětšený model atomu. Poté jsme se podívali do města Bruggy, které je protkáno kanály, díky kterým také získalo přezdívku „Benátky severu“. Projeli jsme se tu na lodi, a i přes trochu nepříznivé počasí jsme si jízdu užili. Večer jsme se na jednu noc ubytovali v hotelu F1 ve francouzském městě Calais.

Ráno jsme trajektem přejeli průplav La Manche, který odděluje Francii od Anglie. Naší první zastávkou zde bylo historické město Canterbury, konkrétně krásná památka Anglie – Canterburská katedrála. Po Canterbury jsme se jeli podívat na Beachy Head – obrovské křídové útesy s 200 let starým majákem. Pak jsme se přesunuli do Brightonu, což je přímořské město, kde jsme navštívili vyhlídku i360. Na konci dne jsme dorazili do hostitelských rodin, kde jsme si u večeře popovídali a šli spát.

Středeční den jsme zahájili návštěvou města Salisbury a místní katedrály, která se díky své 123metrové věži stala nevyšší na světě. Nesmí chybět zmínka o době trvání stavby, jež činila 38 let. Po krásné prohlídce pokračovala naše cesta k jedné z nejstarších památek na světě – komplexu kamenných kruhů Stonehenge. Po spoustě fotografií jsme se vydali zpět do našeho autobusu a chystali se na poslední zastávku dne – na letní sídlo královny Alžběty II. – hrad Windsor. Bohužel se apartmány nesměly fotit, ale pokud někdo má možnost, mohu doporučit, velmi se mi tam líbilo. Večer nastaly poslední chvíle v rodinách. Navečeřeli jsme se, zakonverzovali jsme si, sbalili jsme si naše saky paky a vydali se na kutě.

Ráno nás budík vzbudil velice brzy, protože začal nejnáročnější den celého zájezdu. Nejprve jsme zamířili do muzea voskových figurín Madame Tussauds, kde jsme měli možnost vyfotit se s našimi oblíbenými zpěváky, osobnostmi, hrdiny a dalšími. Dále jsme se museli rozdělit na dvě skupiny – první mířila na stadion Arsenal FC a druhá do přírodovědného muzea. Obě skupiny měly však jednu společnou věc – jízdu metrem. Odpoledne jsme se zase všichni setkali a prohlédli si základní památky Londýna – Buckinghamský palác, Big Ben, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Tower Bridge z výletní lodě a O2 arénu. Nakonec jsme došli k našemu autobusu, nasedli a následovala dlouhá cesta domů do České republiky.

Myslím, že se letošní zájezd, až na špatné chování některých žáků, vyvedl a doufám, že se ostatním žákům ve škole naskytne možnost se do krásné Anglie podívat.

více fotogrfií

Kristýna Keprtová, 7.B a Tereza Hendrichová, 9.A

Aktualizováno: 9.12.2019 — 21:27

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram