NEPŘEHLÉDNĚTE:

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Požární poplach

2020_123456789_hasici

zdroj obrázku: Facebook Hasiči Častolovice

Dne 25. 10. se na naší škole uskutečnil cvičný požární poplach. Při druhé vyučovací hodině se rozezněl signál a celá škola musela opustit budovu. Všechny třídy zvládly evakuaci na výbornou a v poměrně rychlém čase se dostaly na seřadiště. Tam už pobíhali hasiči a připravovala se požární auta. Žáci mohli vidět záchranu z hořícího domu pomoci vysouvacího žebříku a oživování člověka. Poté jim v tělocvičně ukázali vybavení a předvedli několik zákroků rychlé pomoci a ošetření. Vše bylo profesionálně a zajímavě provedeno a pro všechny byl poplach zajímavou zkušeností.

Mgr. Jana Rejzková

Prožitky žáků 3. A

Požární planý poplach

Jako vždy obyčejný den, ale nebyl tak normální, protože dneska tu byl požární poplach. Začalo to tím, že jsme se normálně učili, ale v půlce českého jazyka na chodbě zazvonil zvon a na jednou jedna paní zakřičela: “Požární poplach.“ A najednou všechny třídy byly před školou, dokonce i naše třída. Ze začátku jsme nevěděli, o co se tu vlastně jedná, ale pak přijeli hasiči. Šli hasit družinu a v ní byla paní školnice. Potom se posunuli o pár pater níž a zachránili pana učitele Poklopa. Hasiči hasili školu a dva hasiči nás poslali do tělocvičny. Všichni si sedli na zem a čekali, abychom nemuseli do školy a nemuseli čichat ten vzduch. Pak jsme šli do školy a tam nám paní učitelka řekla, že to byl jen jeden velký podfuk.

Vojtěch Keprta 3. A

Požární poplach

Dnešní den byl nejlepší ze všech dnů. Škoda, že to nebylo doopravdy. Ale i tak to byl zážitek! Byl pátek, poslední den školy. Myslím to tak, že pak budou podzimní prázdniny. Ve škole jsme měli jednu hodinu a půl a pak se to stalo! Zazvonil školní poplach a paní školnice křičela: „Běžte ven, hoří škola!“ Tak jsme rychle šli a venku plno hasičů. Já si říkala, proč tolik hasičů? Asi proto, že je to tak velká škola. Není hodně velká. Je tak akorát, protože je propojená se školkou. Chvíli jsme se dívali a pak jsme šli do tělocvičny a přišel pan ředitel. Něco řekl a pak přišli hasiči. To bylo to nejlepší. Ukázali nám, co se má dělat, když je požár. Šli jsme do školy a paní učitelka řekla, že oheň byl falešný.

Viktorka Matějková 3. A

Požární poplach

Dnes jsem zažila velký zážitek. Ve škole hořelo! Celá škola se hrnula ven. Když vyšla naše třída, byli tam hasiči. Ve škole zůstal pan učitel a paní školnice. Zachránili je oba dva. Venku jsem kamarádce půjčila mikinu. Obě dvě jsme měli strach, že nám shoří aktovka, učení a všechno ostatní. Nakonec pan ředitel řekl, ať nás odvedou do tělocvičny. Tam pak přišli hasiči. Předváděli první pomoc. Jeden předváděl člověka a druhý ho zachraňoval. Potom jsme šli zase zpět do školy. Paní učitelka řekla, že to byla zkouška a nebyla to pravda, ale lež a škola nehořela.

Anička Kaclová 3. A

Aktualizováno: 23.11.2019 — 11:14

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram