NEPŘEHLÉDNĚTE:

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Přírodovědný projekt 4.A

2021_4A_prirodaV letošním roce se v naší třídě uskuteční celoroční přírodovědný projekt, kde budou mít žáci možnost poznat fungování přírody v různých přírodních společenstvích a vnímat přírodu jako celek, kde se vše navzájem ovlivňuje a je propojeno a narušení jedné části ovlivní další rostliny a živočichy.

Z první vycházky z okolí Častolovic přinášíme první poznatky očima žáků 4.A.

více fotografií

Mgr. Jana Rejzková


Přírodovědný den 4.A

Den začal tím, že jsme se sešli u školy. Přišel jsem trochu déle, ale stala se mi nečekaná věc. Podívám se před sebe a najednou paní Bělková. Potom mi kamarád řekl, že paní učitelka se zná s p. Bělkovou. Tak jsme vyrazili, šli jsme dolů k železnici a za ní je vlevo cyklostezka a rovně pole. My jsme šli rovně a našli jsme na poli mnoho zajímavých rostlin – Chmel otáčivý, trnku obecnou…

Dál jsme šli směr řeka Alba. U řeky byl most s názvem Bílý most. Tam jsme si sedli a psali si poznámky. Od paní učitelky jsme dostali takové lupy, kam jsme měli chytat hmyz. Já jsem například chytil mravence s křídly. Pokračovali jsme přes Bílý most  směrem k řece Orlici. Orlice v ten den byla doopravdy divoká. Šli jsme přes most směrem k lesu. U lesa jsme našli ropuchu obecnou. Potom jsme v lese našli pavouka křižáka. Slyšeli jsme datly a další zajímavé živočichy. Pak jsme si sedli na mech. Nejdřív jsme si psali poznámky a ke konci jsme si sedli a poslouchali ptáky. A tak skončil náš 1. den přírodovědného projektu.

Vojtěch K.

Aktualizováno: 26.1.2021 — 10:42
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram