NEPŘEHLÉDNĚTE:

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Exkurze Praha

Exkurze PrahaNa den dětí jsme se vydali na exkurzi do Prahy. Naším hlavním cílem byla návštěva Národního muzea. Brzy ráno jsme se sešli na vlakovém nádraží v Častolovicích, odkud jsme vlakem cestovali až do Prahy na hlavní nádraží. Do muzea jsme nešli přímo, ale malou procházkou okolím Václavského náměstí. Viděli jsme Jindřišskou věž, budovu ČNB, Stavovské divadlo, Jubilejní jeruzalémskou synagogu.

Naše malá procházka skončila v Národním muzeu, do kterého měli všichni vstup zdarma. Mohli jsme navštívit nejrůznější expozice. Naše kroky vedly od pravěku až po současnost. Děti mohly pozorovat pravěké tvory, zkameněliny, zvířata z nejrůznějších koutů světa, minerály, vývoj člověka v průběhu dějin, ale i současné dění ve světě v podobě novinářských fotografií. Součástí muzea je i kopuli, z které je překrásný výhled na Prahu. Poté následoval dětmi vytoužený rozchod na Václavském náměstí.

Z Václavského náměstí jsme se společně přesunuli do Muzea fantastických iluzí. Zde jsme se mohli stát součástí nejrůznějších obrazů a optických klamů. Velice jsme se pobavili.

Odtud naše kroky směřovaly zpátky přes „Václavák“ na nádraží a vlakem zpět do Častolovic.

více fotografií

Třída 6.A a 7.B

Aktualizováno: 9.6.2022 — 16:18
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram