Británie s Britem

neilBRITÁNIE S BRITEM je název vzdělávacího programu pro základní školy metodou CLIC, kterého se měli naši žáci možnost zúčastnit ve čtvrtek 10. 11. 2016. Program byl určen pro žáky od 3. do 9. třídy, kteří se postupně sešli ve školní jídelně, aby se dozvěděli více informací o Velké Británii, o jejích reáliích, jídle, hudbě, typických věcech, jazyku, sportu a seznámili se i s odlišnostmi české a britské kultury.

Programu předcházela příprava ve třídách. Žáci si se svými učitelkami angličtiny povídali na téma Velké Británie, vyplnili pracovní list připravující je na workshop s rodilým mluvčím a naučili se zpívat písničku, kterou pro ně sám Neil složil.

Rodilý mluvčí Neil si žáky na místě získal svou přátelskou povahou a doslova je vtáhl do svého workshopu. Součástí programu byly i soutěže v týmech, kdy kapitáni i se svými pomocníky sbírali cenné body pro své třídy. Na závěr byli vítězové oceněni sladkou odměnou. Všichni se aktivně zapojovali a měli tak možnost nejen poslechu angličtiny z úst rodilého mluvčího, ale i vlastní komunikace. Mnozí ze žáků se utvrdili v tom, že anglicky rozumí a jsou také schopni se domluvit a využít svých znalostí.

více fotogafií

Mgr. Bc. Jana Řízková

Aktualizováno: 28.8.2018 — 8:06

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram