Strašidelná cesta zámeckým parkem v Častolovicích

strasidelna_cestaPáteční podvečer 11. listopadu 2016 patřil již tradičně Strašidelné cestě v zámeckém parku. Každým rokem pořádá tuto cestu SRPŠ ve spolupráci s učiteli základní školy. Co by byla strašidelná cesta bez malých a velkých strašidel, která se již od poloviny října na tuto cestu připravují a těší. Masky, které žáci vytvoří, nemají daleko do profesionálního maskování a tak si cestu užívají nejenom strašidla, ale i účastníci cesty.
Hlavní brána zámeckého parku se na tento večer stává vstupem do říše strašidel. Návštěvníci vstupující do říše strašidel, jsou vybaveni baterkou, tužkou a po značkách z reflexních prvků hledají cestu k cíli. Cesta není jednoduchá, na každém kroku ji ztěžují strašidla, ale pokud se nebojíte, můžete od nich získat sladkost nebo dokonce drobnou odměnu za statečnost. Někteří cestu prochází klidným krokem, jiní poháněni svým strachem cestu proběhnou. Všichni se na závěr setkáváme v cíli u teplého čaje a sladké odměny. Koho cesta vysílila, mohl se posilnit bramborákem. Sychravé počasí pátečního večera vytvořilo příjemnou kulisu této akce.
Děkujeme tímto všem rodičům, učitelům a dětem, kteří pomáhali s přípravou a organizací strašidelné cesty, a velkou měrou tak přispěli k úspěchu celé akce. Zároveň děkujeme touto cestou paní hraběnce Dianě Phipps Sternbergové a správě zámku za umožnění konání akce v prostorách zámeckého parku.

SRPŠ a pedagogický sbor ZŠ Častolovice

Aktualizováno: 28.8.2018 — 8:06

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram