Zeměpisná olympiáda 2017

zemepisna_olympiadaŠkolní kolo zeměpisné olympiády se tradičně koná ke konci ledna. Zúčastnilo se ho celkem 12 žáků, nejvíce jich bylo v kategorii B (7. třída). Do okresního kola postupují vždy dva nejlepší řešitelé školního kola. V nejmladší kategorii A (6. třída) uspěli Adam Klapal a Tomáš Alina. O postup z kategorie B byl sveden těžký boj a vítězství pro sebe získali Robin Fuga a Veronika Dlasková. Z nejstarší kategorie C (určená 8. a 9. třídě) postoupili Petr Novák a Lucie Hartmanová.

Své znalosti a vědomosti si žáci z rychnovského okresu mezi sebou poměřovali v prostorech základní školy v Solnici. Čekala je práce s atlasem, vědomostní test a použití znalostí v praxi. Dařilo se Petrovi Novákovi a Lucce Hartmanové, oba získali více než šedesát procent bodů a stali se tak úspěšnými řešiteli. To se bohužel nepovedlo sedmákům Robinovi a Veronice, ale oba byli na této soutěži poprvé a sbírali zkušenosti. Podobně na tom byl i Tomáš Alina v nejmladší kategorii.

Velkým úspěchem skončila soutěž pro Adama Klapala, který za sebou nechal všechny soupeře a ve své kategorii zvítězil. Získal stejný počet bodů jako soupeř na druhém místě, dokonce měli oba stejný zisk i v praktické části, takže rozhodovalo v pořadí druhé kritérium, a to práce s atlasem, ve které byl Adam úspěšnější.

Všem patří poděkování za vzornou reprezentaci školy a Adamovi ještě navíc obrovská gratulace k prvnímu místu.

PS: Zadání a řešení okresního kola z letošního roku nebo i z let minulých najdete na stránkách zeměpisné olympiády.

výsledková listina kategorie A | kategorie B | kategorie C

Mgr. Stanislava Hovorková

Aktualizováno: 28.8.2018 — 8:07

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram