Bobřík informatiky

2018_45678_ibobrCelkem 139 našich žáků se od 7. do 15. listopadu 2017 zúčastnilo desátého ročníku informatické soutěže Bobřík informatiky. Na počítačích v učebně informatiky se postupně vystřídali žáci od čtvrtého do osmého ročníku, aby řešili úlohy z oblasti informatického myšlení, algoritmizace, porozumění informacím, řešení problémů a digitální gramotnosti. Soutěžící vyplňovali online test, v němž vybírali z několika odpovědí nebo přemísťovali objekty na obrazovce.

V kategorii Mini a Benjamin se soutěžilo pouze ve školním kole, protože celostátní pořadí se nesestavovalo. Titul “úspěšný řešitel“ v kategorii Mini získalo osm soutěžících. Vítězi školního kola se stali Nik Skřivánek (4.A) a Anna Bělková (5.B) se shodným počtem bodů. Dalšími v pořadí byli Víťa Lounek (5.A), Josef Rambousek (5.B) a Ondra Rychlink (5.B). Bobříka informatiky pak ještě ulovili Marek Horák (4.A), Petr Vít (4.A) a Kateřina Horáčková (5.A).

V kategorii Benjamin získalo Bobříka šest žáků. Vítězem se stal Ondra Mitana (7.A), stříbro získala Denisa Míková (7.B) a bronzovou příčku Klára Kudláčková (7.A). Dalšími úspěšnými řešiteli byli Štěpán Rojek (7.A), Lucka Izáková (6.A) a Tereza Krejčová (7.A).

V kategorii Kadet nám soutěžili pouze osmáci, kteří získali dva Bobříky informatiky. Se shodným bodovým součtem zvítězili Veronika Dlasková (8.B) a Martin Bednář (8.B).

více fotografií

Mgr. Miroslav Charvát

Aktualizováno: 28.8.2018 — 7:48

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram