NEPŘEHLÉDNĚTE:

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Stříbro a bronz mladých zdravotníků

2018_hmz_rkVe čtvrtek 26. dubna 2018 proběhlo okresní kolo Hlídek mladých zdravotníků v krásném prostředí zámeckého parku v Rychnově nad Kněžnou.

Účast naší školy na této soutěži se stala již tradicí a nejinak tomu bylo i letos. Reprezentovala nás dvě družstva –  prvního i druhého stupně. Mladší hlídka bojovala ve složení Charlotta Učíková, Rozálie Pultarová, Natálie Tejklová, Petra Knížková a Natálie Jarkovská, náhradnicemi Adéla Kunčarová a Natálie Frýdová.  Děvčata obsadila v těžké konkurenci krásné 3. místo. Starší hlídka ve složení Dominika Václavíková, Natálie Chaloupková, Viktorie Votroubková, Klára Straková a Vojtěch Rychlink se do soutěže vrhla s velkým nasazením a odvezla si stříbrnou medaili, zlato jí uteklo velmi těsně.

Soutěžilo se v obvyklých disciplínách – poskytnutí první pomoci zraněným, obvazové technice a transportu raněných. Letos organizátoři ztížili soutěžícím podmínky dopravní nehodou a vyprošťováním zraněných z vozidla. Hodnotila se rychlost a správnost poskytnutí pomoci, komunikace se zraněnými osobami a také týmová spolupráce.

Namaskovaná zranění byla opravdu věrohodná, naše týmy se nezalekly a vedly si skvěle. Patří jim velký dík za odvedený výkon a skvělou reprezentaci školy.

Všichni zdravotníci, zasloužíte si pochvalu za poctivou přípravu a práci ve Zdravotním kroužku, díky.

více fotografií

Mgr. Ladislava Vaňková

Aktualizováno: 28.8.2018 — 7:43

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram