Dětský den – Retrohrátky  

V pátek 31.5. se děti z 1.st. naší školy sešly na Sokolské zahradě, aby společně oslavily Den dětí. Oslava  se nesla v duchu retroher, které hrávali jejich rodiče a prarodiče.  

Na slavnostním nástupu tříd si všichni připomněli pochodová cvičení. Zazněly povely jako: „Vpravo-vbok, čelem-vzad, pochodem-vchod!….atd.“ 

  Následující  program  zahrnoval 15 stanovišť  s různými aktivitami. Dobrovolníci z 6., 8. a 9.třídy si pro své mladší kamarády připravili hry z dob minulých ( např. Cvrnkání kuliček, Škatulata, Pán ztratil čepičku, Školka s gumou, s míčem, se švihadlem,  Přebíraná s provázkem, Skákání panáka, Cukr káva, limonáda, Čára, Chodí Pešek okolo ..atd.)    

    Děti se zájmem obcházely připravená stanoviště, kde jim starší žáci s trpělivostí vysvětlovali pravidla her. Všichni si užili dopoledne plné pohybu a zábavy. Tečkou byl zápas ve vybíjené, kterého se zúčastnili nadšenci z 3., 4., nebo 5.třídy. 

    Tato netradiční oslava Dětského dne byla skvělým připomenutím, že zábava nemusí být vždy jen s mobilem a že jednoduché hry mohou přinést spoustu radosti.  

Poděkování patří tenistům za poskytnutí útočiště na kurtech, dále i dětem z vyšších ročníků za jejich pomoc na stanovištích.  

fotogalerie zde

Aktualizováno: 13.6.2024 — 21:31
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram